Közösség

2023.08.10. 16:04

Sikeres a honvédelmi tábor Vasban: küzdősportokkal is ismerkednek a fiatalok - fotók

Lassan a végéhez ér a honvédelmi tábor második turnusa Vasban: csütörtökön a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban néztünk bele programjaikba.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

A harcos tábor után e héten sporttábort szervezett a Magyar Honvédség 7. Területvédelmi Ezred 83. Területvédelmi Zászlóalja.  Az ötnapos turnusra 26 gyermek érkezett, ők a Haladás VSE együttműködésének köszönhetően a Haladás Sportkomplexumban vehettek részt több programon.

- A tábor célja, hogy a fiatalok a sportfoglalkozások keretén belül a határaikkal, képességeikkel jobban tisztában legyenek, fejlődjön a mozgásuk és megismerkedjenek a katonai küzdősportok alapjaival - mondta el Vén Tamás tartalékos főhadnagy.

A gyerekek szakképzett közelharc oktatóktól tanulhatnak: karate, krav maga és katonai testnevelés is szerepel a foglalkozások között. A gyöngyösfalui táborhelyen pedig további szabadidős tevékenységek tették a táborozók számára feledhetetlenné a megyénkben töltött napokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában